Saavutettavuusseloste

Asiasanat

Tieto- ja hallintopalvelutViestintä

vantaa.fi-sivuston sekä kokonaisuuteen kuuluvien teemasivustojen saavutettavuusseloste.

Vantaa.fi-verkkopalvelukokonaisuutta koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (digipalvelulaki, 306/2019). Laissa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Saavutettavuus on arvioitu itse.

Palvelun saavutettavuuden ovat arvioineet  viestintäsuunnittelija Nina Majuri ja koordinaattori Sam Lindberg. Arvioinnin apuna on hyödynnetty analytiikkatyökalua. Ulkopuolinen toimija on auditoinut sivuston. 

Saavutettavuuden tila

Verkkopalvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain

Tässä osiossa kuvataan saavutettavuuden tilanne ja havaitut puutteet (tilanne 28.11.2022) 

Huomasitko puutteita?

Jos huomasit palvelussamme saavutettavuuteen liittyviä puutteita, kerro asiasta ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Vastaamme palautteeseesi 14 päivän kuluessa.

Voit antaa saavutettavuuspalautetta Vantaan sähköisessä Oma Vantaa -palautepalvelussa tai Vantaa-infoon. 

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon kuluessa, voit tehdä asiasta ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Ohjeet ilmoituksen tekemiseen Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämällä sivustolla saavutettavuusvaatimukset.fi.

Valvovan viranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
saavutettavuus@avi.fi
p. 0295 016 000 (vaihde)

Vantaa sitoutuu saavutettavuuden edistämiseen

Vantaan kaupunki on sitoutunut tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämiseen kaikessa toiminnassaan ja päätöksenteossaan.

Digitaalinen saavutettavuus on tärkeä osa yhdenvertaisuuden edistämistä, ja Vantaa on sitoutunut digipalveluiden saavutettavuuden parantamiseen. Vantaa.fi-uudistuksessa saavutettavuudella on keskeinen rooli. Jos tarvitset tukea verkkoasiointiin tai opastusta digilaitteiden käyttöön, ole yhteydessä Digitukeen.

Avainsanat

SaavutettavuusDigituki