Aktiva Vanda: Eftermiddagsklubbar i bildkonst för skolelever

Etiketter

KulturBarnfamiljerInvandrareUnga

Under varumärket Finlandsmodellen för hobbyverksamhet erbjuder vi eftermiddagsklubbar i bildkonst för skolelever i Vanda i åldern 7–15 år.

Harrastamisen Suomen malli logo

Projektet Aktiva Vanda erbjuder grundskoleeleverhögkvalitativa,trevliga och kostnadsfria möjligheter till hobbyer i närheten av den egna skolan och hemmetmed beaktande av deras intressen. Verksamheten är en del av Finlandsmodellen för hobbyverksamhet.
Du kan läsa mer om projektet på dess separata webbplats

Vi erbjuder eftermiddagsklubbar i bildkonst för grundskoleelever i åldern 7–15 år i Vanda på olika håll i staden.
Antalet träffar under läsåret uppgår till 28.
Höstterminen börjar 19.9 och slutar 16.12.2022.
Vårterminen börjar 9.1 och slutar 5.5.2023.
Man anmäler sig separat till höst- och vårterminerna.
Anmälan kan göras via

Vi erbjuder verkstäder som följer:
Dickursby, Kulturcentrum Orvokki, Violvägen 15, 01300 Vanda.
7–8-åringar
9–10-åringar
Fokus:I bildkonstklubben gör vi en djupdykning i bildkonstens värld genom att titta, diskutera, pröva och framför allt göra.
I klubben bekantar vi oss med olika typer av teckningsutrustning, såsom olika blyertspennor, grafitpennor, kol och vitkrita, filtpennor, träpennor, akvarellkritor och -pennor samt oljepasteller.
Av målningstekniker prövar vi vattenfärger, halvtäckande färger och täckfärger.
Dessutom skapar vi keramik, det vill säga formar lera, grafik, det vill säga tryckarbeten, och bygger i 3D.
I klubben lär du dig att uttrycka det du ser, upplever och fantiserar såväl två- som tredimensionellt samt framskrida i genomförandet och finslipandet av det planerade arbetet.

Kivistö, Aurinkokivi skola, Aurinkokivenkuja 1, 01700 Vanda
13–15-åringar
Fokus: Vad är jag bra på, vilka är mina styrkor? Vad drömmer, fantiserar och njuter jag av?
Kom modigt med på en kreativ upptäcktsfärd i lag med bildkonstens olika metoder! Ämnen och utgångspunkter för det konstnärliga arbetet hittar vi bland annat i vårt eget liv och våra intresseområden, som vi behandlar genom att pröva och kombinera många olika tekniker.
På kursen kan vi i början av arbetet föra korta, resursbaserade samtal, med fokus på bildarbetet. På kursen varken bedömer eller tolkar vi bilderna, utan alla får fritt berätta precis vad de vill om sina verk – med hjälp av bilderna lär vi oss om oss själva.
Syftet är att med bildkonstens metoder stärka självuttrycket och lära känna sig själv bättre.
På kursen behöver man inte vara en begåvad tecknare eller målare. Det räcker med att vara inspirerad av bildligt uttryck och kreativa aktiviteter i lag med aktuella ämnen!
Läsårets temaområden:
Jag, mina styrkor, mina drömmar, osv.
Ämnen för fördjupning, objekt för kärlek och inspiration
Min närmiljö, platser, gömställen
Min livshistoria, min livshistoria
Framtidsbilder, riktlinjer
Rädslor, skuggplatser, frånsidor
Omdefinition, halvfulla glas
Insikter, aha-upplevelser, min livsfilosofi Intuition, hemligheter.
Dessa behandlar vi till exempel genom att teckna, måla, skriva, symboler, färger, tryck, skrapa, fotografera, animera, installationer, miniatyrmodeller eller varför inte skuggteater.

BildkonstHobbyerHobbyverksamhet